Muziekliefhebbers kennen Habbekrats omdat ze als videoclipmakers al jaren verrassend uit de hoek komen met stuk voor stuk onvergetelijke clips bij (hiphop)hits van o.a. Duvelduvel, De Jeugd Van Tegenwoordig, The Partysquad, Pete Philly & Perquisite, Opgezwolle, The Opposites, Dio en Flinke Namen en oogstten daarmee miljoenen views op YouTube. Het zijn bepaald niet de enige projecten geweest sinds het begin van Habbekrats in 2004, maar ze verraden wel een affiniteit met het nieuwe Nederland. Met de generatie die opgroeit met het idee dat je beste vrienden mogelijkerwijs andere culturele wortels hebben dan jijzelf, en dat dat geen enkele belemmering hoeft te zijn om samen iets moois te maken. In tegendeel zelfs.

RABAT is de eerste lange speelfilm geregisseerd door Habbekrats- oprichters Jim TAIHUTTU (Venlo, 1981) en Victor PONTEN (Velp, 1981) en geproduceerd door Julius PONTEN en Frieder WALLIS. De afgelopen jaren waren zij verantwoordelijk voor een groot aantal succesvolle en bekroonde videoclips, korte films (waaronder drie bijdragen aan NPS Kort!), documentaires en campagnes.

Eind 2009 maakte Habbekrats met acteurs Achmed AKKABI, Nasrdin DCHAR en Marwan KENZARI de korte film WOLKEN #2. Het was de opmaat voor een avontuur, een missie, een speelfilm. RABAT.

Featurette 3: De Reis
Synopsis
Speach Nasrdin Dchar
Making of De Leven
Making of Wat Is Er?!
DVD Promo
Featurette 2: De Vrienden
Featurette 4: Het Einddoel
Rabat DVD
Taxi Sessies #5: Brahim Fouradi
The Road to Rabat
Taxi Sessies #7: Sef & Faberyayo
Taxi Sessies #6: RB Djan
Taxi Sessies #4: Lucky Fonz III & Kempi
Teaser
Featurette 1: De Droom
Taxi Sessies #2: The Opposites
Taxi Sessies #4: Jayh ft Xerxes
Trailer
Taxi Sessies #2: Adje
Making of Teaser
Sjaak & Appa - Wat Is Er?!
Trailer
Sef - De Leven